راهنمای پرسشنامه اهمال کاری تاکمن

تاریخ ایجاد :

پرسشنامه اهمال کاری, روانشناسی اهمال کاری,روانشناسی کار,پرسشنامه اهمال کاری تاکمن,تعریف مفهومی اهمال کاری

📄 فرمت فایل : PDF - WORD

📥 حجم فایل : 483 کیلوبایت

📄 تعداد فایل : 3

📊 روش نمره گذاری و تفسیر : دارد

📝 تعداد سوالات : 16

💯 روایی و پایایی : دارد

🎓 مقاله بیس : دارد

🌎 منبع : دارد

3,000 تومان

راهنمای اجرا، نمره گذاری و تفسیر پرسشنامه اهمال کاری تاکمن

جهت سنجش تعلل یا اهمال کاری، پرسشنامه استاندارد تاکمن (Tukman,1991) مورد استفاده قرار می گیرد.

 

این پرسشنامه یک مقیاس خودگزارشی 16 سوالی است که بر مبنای طیف لیکرت طراحی شده است. گرفتن نمره بالا در این مقیاس نشانه تعلل بالا در آن است.

 

تعریف مفهومی اهمال کاری :

از نظر روانشناسی اهمال كاری یعنی به آینده محول كردن كاری كه تصمیم به اجرای آن گرفته ایم، رفتار نامطلوب و نكوهیده ای است كه به تدریج در وجود انسان به صورت عادت در می­آید. در واقع اهمال كاری راه فرار از زیستن تا سرحد امكان در لحظات حال است.

 

اهمال كاری هنر ادامه دادن دیروز و اجتناب از امروز است. تصمیم به تعویق انداختن كاری كه می توان در زمان حال انجام داد ظاهراً جانشین قابل قبولی است برای عملی ساختن آن و این امكان را فراهم می آورد كه خود را فریب دهیم و فكر كنیم كه با انجام ندادن كاری كه قصد انجام آن را داشتیم به خودمان دروغ نگفته ایم. اهمال كاری كار بشر است، اما منظور از اهمال كاری مورد بحث تأخیری طبیعی و معمولی نیست كه گاهی اوقات پیش می آید . بلكه منظور نوعی ویژگی شخصیتی است كه در رضایت فردی اختلال ایجاد می كند و به كیفیت روابط انسانی آسیب می رساند، این نوع از اهمال كاری را می توان اهمال كاری مزمن یا سندرم فردا نامید.

 

جوهره این آسیب روانی، تعویق انداختن، تعلل ورزیدن، سبك گرفتن و سهل انگاری در كار است؛ بنابراین اهمال هم در امور فردی و هم در امور جمعی معنا پیدا می كند. پس در همه معانی نوعی این دست و آن دست كردن نهفته است. اهمال كاری به گونه های متفاوتی تجلی می یابد كه از جمله آن می توان به موارد: رویا دیدن، نگرانی، بحران سازی، پرخاشگری، پر كاری، حواس پرتی، بیزاری از تكلیف، ابهام و سردرگمی در انجام امور، اشاره كرد.

 

ویژگی های پرسشنامه اهمال کاری تاکمن :

۱- روایی و پایایی

۲- روش نمره گذاری و تفسیر

۳- منابع

۴- مولفه­ های پرسشنامه (خرده مقیاس­ها)

۵- بیس مقاله (یک مقاله فارسی)

6- ارائه شده به صورت PDF و WORD